Midsommar, estetfest och Affe kastrull

Midsommar är över, för iår iallafall. En sak är säker och det är att den kommer tillbaka nästa år. Skönt.
Det var helt enkelt underbart att vara i Risbäck igen. Att kliva ut igenom bilen och känna lugnet som genast inbefinner sig.
Torsdagen började med en rundvandring med Jonas igenom det stora timmerhuset. Alla ville följa med och lovorda huset. Det är fantastiskt vackert.
Sen skulle det naturligtvis (!) ätas. I 100 år. Så fortsatte den underbara helgen med mat, mat , lek och dryck och såklart mat. Jonas skulle även testas av mina bröder. Han skulle dricka ur en flaska som såg ut som om den legat nergrävd under huset 50 år tillbaka. I receptet på baksidan av flaskan ingick orden hembränt, stark och hembränt igen. I flaskans botten satt det små snäckor eller djur eller vad vet jag. Det såg äckligt ut iallafall. Men eftersom han är man så klarade han ju självklart av att dricka det. Jag ville inte ens hålla i den läskiga flaskan (med potentiella djur i) ujeäk.

Vi tog även en tripp till den gamla skolan och Jonas ville gå in men jag såg en död mus därinne så jag höll mig på avstånd. Vi hälsade på kor, bakade egen pizza, firade Jonas födelsedag, killarna fiskade, vi lekte med barnen, grillade, försökte hålla en eld igång för att hålla svemyggen borta, kliade oss frenetiskt efter myggen bitit oss, åt underbart god mat, pratade med två stycken retards, försökte lära Yrla att gå, löste korsord, spelade spel, åt tårta, drack Zeunerts, pratade strunt, solade, skrattade, tittade på när Mattias blev retard och låg i en pöl på marken och simmade, byggde en midsommarstång, dansade, fredrik spelade tramporgel på bron, var lyckliga och allt var alldeles, alldeles underbart. Så där som det bara kan vara i Risbäck.

Den här helgen däremot började märkligt. Mina favorit esteter kom och hälsade på mig och tillsammans med dom ändrades min planerade lugna kväll med chips till en galen kväll ute på stan. Jag lämnade Jonas hemma och spatserade ner till plattan där vi vände i dörren då vi insåg att vi var äldst av alla. Sen gick vi till, hör och häpna, Framnäsbaren. Där skulle det shottas, vilken otroligt bra ide´. Sen tappade jag och Emma halva truppen och gick med det långa benet före till Harrys där jag tyckte det skulle drickas mera och beställde in massa märkliga saker. Sen lyckades jag tappa bort Emma också men hittade andra trevliga vänner.
På hemvägen tog jag av mig skorna och promenerade barfota hem, frågade en människa efter vägen hem och fick något slags astmaanfall halvvägs och halsen blev hälften så stor och gjorde konstiga ljud när jag andades. Jag kunde heller inte sova då hjärnan fortfarande hade fest.
I morse hoppade Jonas i sängen och min kropp höll på att spricka.

Imorgon blir det dop i Risbäck, Affe kastrull ska döpas. Yrla kan gå och det kan jag med.
Men nu är jag mest hungrig för Jonas skulle köpa pizza till mig igår men jag tyckte att det gick lika bra med chips. Jag är en bra tjej.

(Jonas, du är världens bästa med dina söta egenheter, typ din hobby att läsa min blogg i total ensamhet. Sjukt bra.)

Mag,magare,magast

Snart bär det iväg till Risbäck. Äntligen. Men än är det ett tag kvar.
Försöker packa lite men det är omöjligt att inte ta med ungefär allt som finns i garderoben.
För 4 dagar. det är ju galet, man vet ju redan innan att man inte kommer använda hälften ens.
Men vi har iallafall lyckats fylla varsin resväska med bara kläder, allt mitt smink får en egen väska. Just det, hårtorken, det knövlar jag ner i J:s väska utan att han märker det.

Brorsorna hade handlat igår, på COOP såklart. 14 påsar hade dom fått ihop, så nu kan man ju bara hoppas att man kommer in igenom dörren igen när vi kommer hem.

Men det är ändå inte riktigt bra idag, det kunde visserligen varit värre men det kunde varit bättre med.
Men det kommer. Lugn det kommer.


Ölpanik, rakad och blonda blondiner

Nu tågar vi på mot midsommar. Jag vill ha midsommar nu!
Men det är ju några dagar kvar. Det konstigaste är att jag har fatjour den veckan, vilket innebär att alla restauranger som har något problem (som har med mig att göra) ska ringa till mig. Det känns drygt. Mest drygt eftersom att det inte finns någon mottagning i Risbäck. Men det är ju som det är.

Igår var vi på kalas. Hos Peter, han är en rolig prick. Efter kalaset rakade Jonas av sin bror allt sitt hår. Jag blir avundsjuk. Jag vill också göra det. Alltså raka av mig håret. Problemet är väl att jag skulle ångra mig i samma sekund som jag gjorde det. Sen skulle jag gråta varje dag tills det växt ut igen.
Jag rakade av Jonas håret för ett tag sen och började gråta då också. Jag är sentimental ibland.
Efter avrakningen av lilebrors hår hade vi en fixarkväll. Vi donade och städade och återigen så är trapphuset fullt med rat som vi hoppas att någon ska ta hand om.
Iallafall efter donandet såg vi på en film, eller Jonas såg på en film jag hade fullt sjå med att försöka hålla ögonen öppna och gav upp efter ett tag. Vaknade klockan 04.30 och var chockad och pigg. Hah.
Jonas hade nämligen somnat i soffan han med.

Idag väntar jag på att Jonas ska sluta och funderar på att gå ut och gå. Men det känns jobbigt. Satt ett tag på balkongen och försökte mig än en gång på Dan Browns första bok. Men den är tung. Ska jobba på den ett tag till.

Längtar till imorgon, då blir jag blond. Äntligen.


image40
I know you like it.

Helg, helgplaner och helglängtan

Så underbart underbart att det är fredag idag.
Det är ju underbara solen som gör en så här lycklig. Men det blåser lite, det är synd.
Men jag sitter ju iochförsej på Arenan och (hrm) arbetar. Men jag har faktiskt gjort det med!
Ska alldeles strax åka till Norrfällsviken och hälsa på. Det ska bli trevligt.
Jag kan iallafall tala om att det är kallt i Arenan, jag blir alldeles stel om fingrarna när jag ska skriva och trycker hela tiden på fel tangenter. Psykande.

Idag slutar Jonas jobba klockan 15, det är bra. Då kan vi umgås. Ja vi har faktiskt gjort upp en plan.
Om vädret behagar vara varmt och skönt ska det inmunnigas en eller två öl på Le Harr, där vi ska stanna i ca: 1 timme. Om vädret nu skulle vara kallt och blåsigt ikväll så går vi ner en timme senare än planerat och och stannar fortfarande bara i ca: 1 timme. Vi är de vuxnaste som finns.
Igår såg vi på packat och klart.

Hallen är by the way klar nu. Den blir så himla fin. Kan bero på att det var sötlöken som gjorde allt. Mitt jobb var att gå omkring och släcka lampor (tydligen) som skulle vara tända. Jag satt även i soffan och kollade in ungefär alla program och gick samtidigt som jag åt en utsökt middag al´a sara.
Under all den tiden så fick vi en ny och fin hall. Med en helfigurspegel! Jag älskar den, äntligen ser man hur man ser ut. Inte undra på att folk stirrar på en ibland när man knappt har en aning om hur man ser ut nedanför midjan.

Nu bara måste jag åka till Norrfällsviken, men trevlig helg, helg, helg, (äntligen helg, gaaah)

Whoo


IKEA, fix och don

Nu är det renoveringsprojekt på gång igen.
Världens sötaste katt föjde med mig till Sundsvall igår och gick i konstiga verktygsbutiker och liknande medan jag jobbade. Sen hann vi med en liten tripp på IKEA innan vi for hemmåt igen.
Vi skulle nog bara titta lite, få lite inspiration. LYCKA TILL. Vi kom hem med en hel del grejer iallafall.
Men det var fina saker.
Så nu håller vi på med hallen, den ska målas, läggas in nytt golv och fixas till. Det kommer att bli kanonbra!
Även toaletten kommer att få ett litet uppsving, bara litegrann sådär.
Sen är det bara vardagsrummet och köket kvar. Det blir väl klart lagom till vi ska flyttta till något annat.
Men inte än, jag och Jonas har gjort en plan. Den är kingen.

Sitter just nu och skriver ut prislistor till jobbet, det tar galet lång tid. Men snart är det klart.
Längtar tills ikväll, då blir det fix och don.

Läskiga människor, vackra texter och ett glas med vatten

Idag är allt lite bättre, jag förstår fortfarande ingenting men jag har helt enkelt accepterat att det är så ibland. Har varit på Ulvön idag, eller från igår alltså. Det var trevligt men för var dag som går så ser jag fler och fler människor som genomgår stora personlighetsförändringar vid båda små och stora mängder alkohol. Det är läskigt på vissa människor för deras ögon blir helt tomma och svarta. Som om allt dåligt på insidan vill tränga ut igenom ögonen. Passa på liksom, medans personen i fråga är berusad.
Då kan jag bli rädd, särskilt rädd när man hör dom prata med en annan röst, en som kommer djupt innifrån. Det sägs aldrig något sammanhängande. Bara en massa ord, ungefär som när en väldigt dement pratar. Det är bara ord och ingen vet vad som egentligen skulle sägas. Svårast av allt är att man aldrig har en ursäkt för att inte ta "ett glas till". Det finns inte i människorna med svarta, tomma ögonens värld. Där handlar det om att inta så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Den väldigt dyra fina whiskeyn som man sparat till ett speciellt tillfälle dyker plötsligt upp på bordet bland folk man aldrig träffat förrut. Helt plötsligt blev den vanliga vardagskvällen till ett speciellt tillfälle. Ingen minns vad den smakade.

Det är alltid de med svarta och tomma ögon som stannar vakna längst, tillsammans med de andra med ögonen. Då hör dom ihop, har något gemensamt. Men ändå ska allt diskuteras. Fram och tillbaka, med en massa ord.


Skulle vilja vara djup och citera en massa bra låt texter men jag kan aldrig någon bra utantill. Det finns många människor som alltid hittar rätt ord till rätt händelse, det har aldrig varit jag. Det fanns en tid då jag sög i mig varje ord av allt texter. Memorerade dem och upprepade dem för mig själv. Jag trodde att det handlade om mig, men det gjorde det aldrig. Nu lyssnar jag på musiken ibland, bara på melodin. Ibland, när det känns äkta kan jag minnas. Men bara ibland.

I am a glass of water longing for the ocean

Det bästa vore nog att bara luta sig tillbaka och bara släppa kontrollen och hoppas att ödet redan bestämt allting. Det brukar känns rätt bra. Iallafall efteråt när man klättrat upp igen.

Rostbiff, kundbesök och ingenting alls.

Gårdagen var otroligt trevlig. Spenderade hela förmiddagen i hamnparken med otroligt mycket mat. Allt från fruset bröd och rostbiff till kladdkaka och vaniljkrans. Har även sakta börjat acceptera att min hud ALLTID kommer vara vackert snövit och aldrig bli brun. Typiskt.
Man skulle ha levt för 400 år sen när det var inne att vara blek.
Eftermiddagen spenderades i Nässjö med middag. Det var mycket bra anordnat.

Idag tar jag mig själv till Ulvön för att hälsa på kunder. Det ska bli trevligt.

Igår kväll förstod jag ingenting, men det är som vanligt.
Förståndet har spelat mig ett spratt och jag kan inte göra något åt det.Natio, natio, nationaldag

Sveriges nationaldag. Den ska firas på följande sätt:

* Köpa diverse olika matatteraljer så att det tillslut bildas en picknick.
* Gå till hamnparken (även kallad pärmen)
* Inta maten
* Ligga så still som möjligt och göra så lite som möjligt
* Bränna de få ytorna som är kvar på min kropp som ännu inte är kräftröda
* Vänta tills Sötlöken slutat jobba
* Tvinga honom att komma till pärmen
* Fortsätt göra så lite som möjligt

Grattis Sverige


Midsommar, elefanthud och bingolotto

Just nu ses det framemot midsommar. Midsommar i Risbäck = bra midsommar.
2 fulla bilar med mat brukar det bli. Mest på grund utav mina 2 monsterbröder som kan äta. (punkt)
Frukost som kan vara i timmar, lunch med sill och grill sen är det naturligtvis mat emellan alla mål, mest i form av diverse olika pajer eller fikapauser. På kvällen kommer de 2 matmonstren fram och det grillas för 34 personer och ingen mat får lämnas på kvar. Det som lämnas äts upp vid ett senare tillfälle samma kväll. Helst efter någon störd lek framförd av syskonen Forsberg.
Det kan bli tjejfotboll (för personer av det manliga könet), strutfotboll eller bara sitta så länge man kan högst upp i en dörrpost.

Ska bli spännande om Jonas följer med hem igen eller om han svänger höger när jag svänger vänster. Han kanske blir rädd, vår familj är märklig. Fast jag är rätt konstig jag med så han borde ju ha vant sig.

I helgen träffade jag konstiga människor. En gammal klasskompis mamma. Av någon anledning så kände hon igen mig och kände sig uppenbarligen tvingad att komma fram för att prata. Hon strök mig på kinderna och såg på mig med tårfyllda ögon. Jag tror hon var kär (läs:full). Hon viskade med Jonas om mig också.
Blev även den första årliga sommarfesten hemma hos fam.Forsberg-Wikström, den blev dock inte så somrig eftersom ingen ville sitta på balkongen då det var för kallt. Men ändå.
Vi gick även hem ifrån Harrys i normal tid eftersom jag och Jonas är vuxna och mogna personer nu för tiden.
Mest Jonas, ibland iallafall. Eller ok. Vi gick hem för att han hade ont i huvudet.

Imorgon är det en såndär härlig röd dag igen, det bästa med det här jobbet är att man alltid är ledig på röda dagar istället för att jobba alla röda som jag gjorde förrut. SKÖNT. Så imorgon lägger jag mig på balkongen (vid fint väder, vid regn stannar jag innomhus) när sötlöken sticker på jobbet och planerar att ligga där tills han kommer hem igen. Torsdag blir också trevlig då jag ska åka till Ulvön för att hälsa på kunder och stanna över för ev. fest. (läs:planerad fest).

Just nu bränner mina axlar efter solens super starka strålar och precis samma som varje år så lär jag mig aldrig att min hud inte är någon elefanthud utan snarare gjord av nylon eller något. SMÖRJ IN DIG.
Det gäller faktsikt Jonas också även fast han har mycket bättre hud än jag. Han har nämligen bränt sig han med. Haha..

I vårt nya liv som jag och Jonas skaffat oss är det nya vanor som regerar.
På helgerna ser vi mest framemot postkodmiljonären då vi gråter ikapp om dom klarar sig till första säkerhetsnivån. Efter det tittar vi gärna på Sommarkrysset, vi har dock inte börjat rita våra egna kryss än, men det kommer nog snart. Och ikväll kommer det, det nya. Ikväll ska vi spela Bingo-Lotto, det är säsongsfinal och extra mycket vinster (extra många som spelar).
Nu ska jag gå och mangla lakan eller  något annat vuxet, lägga in sill eller varför inte sortera mina trosor efter färg.

image39