Stand-up, sitt ner

Jaha då var det torsdag igen. Trevligt. Det innebär att vi ska på en utflykt till IKEA. Det ska bli super duper bra ju.
Just nu sitter jag inlindad i en filt och kan inte få tummen ur och börja klä på mig, laga lunch och göra mig iordning. Vi ska ju åka om 2 timmar och 10 minuter. Ja som sagt går det det segt. Jag orkar bara inte. Mest för att det är så himlarns kallt här inne. Det går ju inte att sätta ner fötterna på golvet utan att dom fryser fast.


Igår var vi på stand-up på varvsberget. Det var super roligt. Jag skrattade hela tiden.


Näe nu måste jag öka takten, Jonas ringde just och sa att vi kan åka 1 timme tidigare.
Bäst att rappa på lite.


jobba, åka och sova

Idag ska jag jobba på med Jonas på Waynes. Det ska ju bli spännande.
Mitt dåliga humör gick över igår när Jonas kom hem och heelade mig. Då blev jag glad igen.
Men det bästa är att jag ska till IKEA imorgon. Det ska bli så trevligt. Jag gillar att åka bil långt.
Om man har något trevligt sällskap. Fast själv är jag inget trevligt sällskap eftersom jag brukar somna när vi passerat Bjästa och sova hela vägen. Men det är bara för att jag verkligen kan den vägen där emellan. Jag har ju liksom kört den varje dag i 4 månader. Jag kan köra den med förbundna ögon.
Jag ska köpa julklappar på IKEA, kanske ALLA. Förutom till Jonas för han vägrar att säga vad han vill ha.
Han ska få en korv från IKEA. En 5 kronors korv och en dricka till.

Jag längtar mest till på tisdag just nu, jätte mycket.
På fredag ska dom ha personalfest på coop, då kan man ju gissa vilka som får jobba den kvällen!
Ja såklart vi extrapersonal. Så handla på fredag för då är det en bunt nötter som inte vet någonting och ingen finns att fråga. Tur att det bara är 5 timmar, synd att det är på fredagsKVÄLLEN.

Näe frågan är varför Jonas väckte mig klockan 8 imorse egentligen.
Nu vet jag inte vad jag ska göra fram till klockan 12.
Jag ska sova.

lappar, toaletter och armbågar

"Vi är alla en del utav The Truman Show".
Så sa en gammal klasskamrat på vår sista klassfest när vi gick ut ifrån Alneskolan.
Jag brukar komma ihåg det han sa och faktiskt skrev på en lapp till mig och fundera på vad han egentligen menade. Idag tror jag att jag kom på det. Jag vet ju att Truman Show är en film för jag har den. Men vad har den med mig att göra? Ja det har jag listat ut idag.

Idag brinner det innanför huden på mig och jag vill dränka den i vatten eller något annat. Man kanske inte kan kalla det för att det brinner men det kryper och sticks och gör mig oerhört irreterad. Ja faktiskt förbannad. Idag är jag skitförbannad och det tänker jag vara. Vare sig ni vill eller inte. För det är min blogg och jag skriver vad jag vill. HAHA.

Idag är en sån dag då jag helst vill hugga ner ett träd, eller iallafall kapa av en stor fet gren. Jag vill slänga en stor sten i vattnet och hoppa sönder både porslin och glas. Jag vill raka av mig allt hår och klippa sönder alla kläder. Slänga ut alla skor från balkongen och spola ner alla telefoner i toaletten. Sen vill jag bara sitta och stirra i några timmar. Sen kanske jag är på bättre humör, men bara kanske. Man kan aldrig veta med mig serru.

Imorgon ska jag vara på strålande humör fasten jag inte alls vill. Men man MÅSTE ju ställa upp för laget. Undra när laget ska ställa upp för mig? Gå med det långa benet före, vad betyder det egentligen? Har man inte ungefär lika långa ben? Himlarns skit. Det bästa med att vara på dåligt humör är att man får lyssna på bra musik hur högt man vill. Särskilt idag för det är bara jag hemma. Så då lyssnar jag på MIN musik så högt det går och är arg, men det brukar gå över rätt fort så det är bra för annars skulle jag väl bli vräkt. Fast grannen under kan ju inte direkt klaga eftersom han brukar spela elgitarr och DRAGSPEL på kvällarna när jag försöker sova. Fast det är bättre än min förra granne som bara spelade tvärflöjt i SKALOR bara. DET var irreterande.

Varför var ja med i tidningen en gång som instruktör för HUR man gjorde grimager? Det är också sjukt.
Jag hatar såna människor som går över gatan och ÄNDÅ trycker på knappen. Jag är precis en sån människa och tycker att det är jätte kul att dom som sitter i sina bilar får vänta extra länge tills dom får köra.

Sen stör jag mig på alla armbågar, folk som trycker en i ryggen när man går i en folksamling, folk som kör en på hälsenorna med kundvagnen, katter som låter och aldrig slutar, när lysrörslampor blinkar, tanken på att tugga på aluminumfolie, folk som säger va, efter allt dom säger, folk som bara spelar 5 sekunder i varje låt och sen byter till nästa, särskrivningar och felstavningar (särskilt på allmänna platser, jag får alltid stava hur mycket fel jag vill), folk som tränger sig i köer och alla andra jävliga saker som vi människor får för sig att göra.

Nu ska jag rensa kattlåda för det gör mig ju så HIMLA glad!!!!!
Tack för den här trevliga dagen. ADJÖ för idag...

*

Igår åt jag julskinka och tunnbröd. Det var inte lika bra som jag hade förväntat mig. Men så köpte jag också scans färdiggriljerade och skivade skinka. Skivorna i paketer var alldeles för tjocka för mig, så jag får helt enkelt köpa en skinka som jag kan skiva själv. Ja så får det väl bli.

Den här dagen blev kanske inte riktigt som det var tänkt, det blir sällan det nu för tiden. Det är drygt.
Tur att Jonas finns och styr upp allting, det kan behövas ibland. När man inte vet vad man sysslar med.
Imorse fick jag frukost på sängen, tack J.

Om 3 timmar ska jag på ett middagsmöte med E. Det blir ju trevligt, faktiskt jätte bra ska det bli.
Plus att jag har nu lärt mig 255 ord av monologen, visserligen är det typ 3/5 kvar men ändå.

hår, här och där

Whoiii, efter en hel dag med hårångest bestämde jag mig för att göra något åt det .
Jag bokade mig en tre timmars tid hos min alldeles egna favoritErika och nästa tisdag ska jag få komma och dona. Det kommer att bli king. Jag har rådfrågat Jonas vad han tycker att jag ska göra, men han vägrar ha någon åsikt. Fast vad jag än bestämmer mig för brukar erika ha bestämt sig för något annat. Så hon får helt enkelt bestämma vad det blir.

Jag har gått till Erika i drygt 11 år. Rätt bra. Hon har koll på allt som har med mitt hår att göra. Vilket är en hel del. Jag har verkligen haft ALLA färger på håret, nästan. Fast jag återkommer alltid till mitt blonda hår. Det är som en trygghet, man får säga vad man vill, knäppa eller sjuka saker. Man kommer undan med allt om man är blond.

julpynt, julskinka och julstämmning

Idag är det måndag och jag ska få åka till IKEA, på torsdag.
Det ska jag se fram emot från och med nu...Då ska det inhandlas julpynt. Det kommer att bli kanon.
Vi fuskade och plockade fram ljusstakarna i fönstren igår. Det blev ju helt sjukt mysigt.
Sen har jag ju fuskat och ätit saffransaka och pepparkakor i en månad ungefär men det FÅR man göra.
Jag har redan en ruskig julstämmning i kroppen, det känns bra. Så idag ska jag åka och handla julskinka så vi kan äta tunnbrödsmörgåsar.

Appropå julskinka, så börjar ju den här mycket trevliga tiden då man ska åka runt till alla människor och äta julbord hit och julbord dit. Jag älskar att åka och hälsa på, men tyvärr är det nog så att det här med julmat är inte riktigt min grej. Jag gillar köttbullarna, potatisen, prinskorven och julskinka på tunnbröd. Det tycker jag räcker alldeles perfekt.
Jag vill inte ha mer än så. chokladbutikenMen tyvärr verkar människorna runt om mig inte fatta det. Det finns ju 1000 saker att välja bland, varför ska man då inte välja det man tycker allra bäst om? Det är väl meningen? Alla kan ju inte äta allting, då skulle det ju inte räcka. Näe, tacka vet jag potatis och korv. Sen all choklad som brukar ingå är inte helt fel heller.

Jag hoppas att den här veckan ska gå fort, så att december kan börja. Iår  känner jag mig som ett litet barn, jag längtar till julafton. Det ska bli trevligt, extra trevligt eftersom jag och Jonas har gjort upp en plan så att vi ska hinna till alla på jul...
Men jag tror vi har pusslat ihop allting. Det blir 3 julfiranden iår.
Vilket passar mig utmärkt eftersom det blir 3 gånger så mysigt då.

Imorgon ska jag ha middagsmöte, DET kommer att bli trevligt, det ska kommas på danssteg, dansnamn, sketcher och andra trevliga saker.

Men nu ska jag faktiskt träna texter. Det kan behövas.
Ha det gott. God Jul.
polacker, standup och världens största smile

Någon polack har tagit vår parkeringsplats. Det är fruktansvärt irreterande.
Varje gång jag ser bilen måste jag sucka tungt och blänga på bilen som står och hånar mig på VÅRAN parkeringsplats. Visserligen har den bara stått där i några dar men det är ändå VÅR plats. Ok, platsen brevid har varit ledig hela tiden men ändå!!!!!

Igår sa Jonas veckans roligaste komentar, jag har tänkt på den hela morgonen och kände att det bör skrivas ner för det sammanfattar verkligen vårat liv.
"Sara, vad är det som händer med vårat liv? Vi har ingen parkeringsplats, vi har inte 1:an eller 2:an och vi har inga pengar!"  "Men Jonas, svarar jag, Vi har ju varandra" "Ja, det och kärlek.!"  Sen fnissade jag resten av kvällen i smyg.

Haha, det är så roligt, och sant. Jag hatar just nu SVT, vi har inget ljud på varken ettan eller tvåan och det har varit så i typ 2 veckor. Det om något är irreterande. Inte för att jag någonsin tittar på dom kanalerna men man kanske vill titta ibland, bara för att. Det går inte nu, för man hör ju ingenting.

På onsdag ska vi på stand up, det ska bli sjukt roligt.

I torsdags började jag ju jobba klockan 06.00 förresten. Det gick mycket bättre än jag trodde att kliva upp.
Jag var duktig och gick och la mig klockan 22.00. Prick. Men det gick verkligen inte att sova. Det var en omöjlighet.
Hur jag än försökte gick de bara inte. Så klockan tickade på och helt plötsligt var klockan 01.00. Då började jag ju göra det man INTE ska göra. Räkna ner, det är 4 timmar kvar till jag ska upp osv. Det var inte smart för det där eländiga räknandet höll mig vaken i yttligare några timmar. Tillslut var klockan 04.00 och väckaren skulle ringa 04.45. Då gav jag upp. Jag låg vaken tills den ringde sen somnade jag och vaknade 30 minuter senare. Smart.
Sen var det till att promenera upp till COOP. Jag var inte så trött under dagen men när jag kom hem slockande jag och sov typ resten av torsdagen och fredagen. Bra gjort.
Lördagen spenderades på Wayne´s då både jag och Jonas jobbade. Det var trevligt. Jonas pappa träffade min lilla storebror för första gången och presenterade sig som min pappa. Det har jag skrattat åt sen dess....


Bild:Peter Öberg. (jag snodde den peter, förlåt)

Suck och stön

Synd och stackars

185978-6

Ja idag är det faktiskt lite synd och stackars om mig. Jag fick ju såklart inte jobbet. SUCK.
Ja om man inte kan få ett jobb inom det enda område man kan någonting hur ska man då kunna få jobb??

Idag har jag spelat Donkey Kong som en besatt. Jag har klarat ut spelet idag om det är någon som undrar...
Inte för att det är någon större bedrift eller så men ändå, jag gjorde´ne. King.

Klockan är 16,43 och jag har lovat Jonas att jag ska städa hela lägenheten och torka golven här. Det kändes som en otroligt bra ide´ då ja sa det men nu börjar det kännas lite drygt. Jag ska ju snart iväg och revyträna också.
jaja, gnäll, gnäll är det idag. Men det får man göra ibland.
Nu ska jag väl kanske dra mig ifrån den här burken så att jag kan städa och ev. äta middag. Det är bra ibland också!!


jahapp

Var på arbetsförmedlingen idag, det är alltid lika spännande. Jag fick först vänta i en halvtimme på mitt bokade möte. Under tiden jag väntade kom alla som jobbade där fram och frågade om det var ok om jag väntade lite till. När jag äntligen fick komma in till den här människan så bad hon om ursäkt i säkert flera minuter medan jag upprepade gånger sa " det gör ingenting, jag är ju ändå arbetslös, jag har inget bättre för mig"  men ändå kände hon att det inte räckte så hon fortsatte be om ursäkt. När hon äntligen var färdig med det konstaterade hon att jag inte behövde varken någon information eller hjälp därifrån och fick därför en nytt möte inbokat om ett halvår. Givande.

Det här skruttjobbet jag väntar på svar från gör mig vansinnig, nu har iallafall folk börjat få komma på jobbintervjuer. Trist att man inte fått komma på intervju iallafall men det kommer väl andra jobb här i livet.
 


tvätt(IGEN), stämpla och tomten

Ja efter 27 svordommar och 32 SUCK bar jag ner 2 av 3 stora ikea kassar med tvätt. Jag trodde att det bara var två, men det var TRE!!! Det var väldigt irreterande. Dessutom slog jag i knät i en låda som var utdragen (forsbergs-syndromet) sen tappade jag ut hälften av innehållet i en av påsarna. Men nu är äntligen tvättningen igång och ingen kommer att bli lyckligare än Jonas när han får veta vad jag håller på med.

Det som stör mitt liv mest just nu är att jag tjänar sämre på att jobba och stämpla än att bara stämpla. Jag stör mig väldigt mycket på det. Varför ska man inte tjäna mer på att jobba. Inte konstigt att det är så många som är frivilligt arbetslösa. Sen undrar man ju NÄR man ska få veta någonting om det där himlarns jobbet. Det vore ju trevligt om man kunde få veta det snart eftersom att dom öppnar ju typ snart. Psykande. Det hade varit himla trevligt med ett jobb nu. Ett riktigt jobb som man tjänar pengar på, inte ett låtsas som jag har nu.

Ja inte är det lätt alla gånger. Vilken tur att det är jul snart, så att man får spendera alla sina pengar på julklappar och presenter. Det känns bra. Jag hoppas och håller mina tummar att det faktiskt är tomten som kommer med klappar till alla jag känner så att jag slipper. För mina julklappar iår kommer att bli snögubbar gjorda av flirtkulor, teckningar, pärlhalsband och andra saker som inte kostar så mycket. Man kan också ge bort tjänster typ "en barnvaktning" eller "en biokväll med mig (fast du får bjuda)" eller, "jag kommer hem till dig på middag som du lagat och betalt". Det är ju jätte bra idéer för att komma ifrån mig iallafall. Man ska inte förvänta sig så mycket helt enkelt.

Och Jonas, du undrade vad jag vill ha i julklapp?!! All I want for christmas is YOU!
Lite smörigt men sant (och billigt).
Tomte i skorsten
Näe nu ska det fortsättas med städningen som jag påbörjade för X antal timmar sen.
Sitter sen och hoppas att någon bjuder på middag idag. Hoppas kan man alltid. Annars är alla välkommna hit på makaroner och korv!!!!

Hade´

advent, sockar och tvätt...

"Vilken datum börjar adventskalendern?"  Den meningen upprepar jag för mig själv varje morgon jag vaknar, bara för att försäkra mig på att jag ska bli på bra humör. Det är om möjligt världens absolut roligaste fråga som en vän till mig ställde förra helgen, Det är väl bäst jag inte nämner några namn. Men det gör mig iallafall på gott humör. Skönt att veta att det är fler än jag som klämmer ur mig helt sjuka saker.

Jag vet ju att Peter förljer min tvättmani varje månad så här kommer en liten update till Peter.
Nu har det gått om möjligt längre tid än någonsin sen vi tvättade senast. Jonas har köpt säkert 10 par nya sockar och x antal kalsonger och till historien hör väl också att han gör det varje månad när det tar slut på kläder så varje gång har han fler och fler sockar alltså går tiden mellan tvättningarna längre och längre. Iallafall, tillochmed jag har slut på sockar även fast jag knappt använder sockar. Jag har inga tröjor eller linnen. Helt slut på underkläder så idag beslutade jag mig för att tvätta. Då kommer ju det stora problemet, att bära ner alla kläderna till källaren. Det är en omöjlighet att bära ner allting på en gång, jag hatar att gå TVÅ gånger det sker väldigt sällan att jag gör det. Hellre bär jag ihjäl mig första gången. Men nu råkar det vara så att det GÅR INTE att bära ner allt hur jag än bär mig åt. Så då måste jag gå två gånger. OK. Deal. Men sen ska det sorteras, det är drygt. Speciellt när Jonas äger 300 par sockar som ALLA är felvända så jag måste sitta och vända dom åt rätt håll först. SUCK. Sen när allt tvättande äntligen är klart, då ska sockjävlarna paras ihop. Jag tycker personligen att jag är rätt duktig på att para ihop sockor. Men det är en himla käft på Jonas ang, sockparandet. Han tycker att jag passar ihop fel socka med fel. Vad spelar det för roll??? Alla är vita, alla är samma storlek. Hur många människor ser hans sockar på en dag? Har han inte skor på sig på jobbet? Åh herregud.

Näe dags att börja bära....


Snor, svält och inte så mycket mer

Ännu en veckas snörvlande och snytande har gått till ända. Jag är skitless på att snyta mig.
Det är verkligen urtrist, särskilt när man får typ sår över hela ansiktet av allt snytande.

Elin kom ju hem hit och hälsade på i helgen, hon anlände i torsdags. Det har varit super trevligt att umgås med henne igen, men konstigt eftersom hon lämnade oss idag igen för ett tag.

Idag har vi bokstavligt talat hängt på Wayne´s, kom dit vid 12 och gick vid halv 4. Men det var trevligt, det diskuterades en hel del djupa saker men även en del som inte var så djupa. Kvällen avslutades med pizza och nu är det dags att sluta med pizza ätandet. Det är över nu, slut helt enkelt.
Och nu när det är farligt att äta korv och kött så har jag ju inte så mycket kvar att äta.
Jag äter inte grönsaker eller sallad. (än iallafall)
Jag äter inte soppa (än iallafall)
Jag kan inte tillaga fisk
Jag är inte så mycket för mackor och sånt
Sen är ju inte ris, pasta eller potatis särskilt bra för en heller. Socker ska man inte äta, chips är farligt.
Kvar blir ju inte så mycket, lite frukt kanske man kan våga stoppa i sig. Men sen är det nog bara till att svälta sig till döds.

Livet är inte så lätt att leva alla gånger, särskilt inte om man ska var rädd för ALLTING hela tiden, man hinner liksom inte med att leva för man är rädd för allting istället.

Näe nu ska jag allt gå och göra mig en fruktsallad, men jag ska noga skala mina äpplen för av skalen kan man bli sjuk!!!!


triss i otur

Ja trisslotterna ja, det gick ju såklart åt skogen. Såklart.
SUCK, men iallafall, de var ju spännande att skrapa dom iallafall.
Gårdagen var otroligt spännande då den spenderades i soffan under 2 filtar eftersom jag frös så mycket. Det kan bero på att det är typ minus grader i lägenheten. Sen somnade jag som en sten och sov till klockan 2 inatt.
Rätt psykande men ändå vanligt på något sätt.

Snart kommer Elin hit och det ska bli så himla roligt. Jag saknar henne, jätte mycket.
Vi ska ha mys.

Näe nu måste jag verkligen gå och söka upp ett kort, ett bebiskort på mig när jag är mellan 1-5 år.
Det blir spännande. Hur i hela fridens namn ska jag hitta det?

Kiss, katt och jansson

Jag vet inte vad det är för fel på den här dagen, men ingenting vettigt har kommit ut ur min mun.
Jag kan tydligen inte prata idag. Allting jag säger blir till en soppa och en sås. Blurprölogoett.
Iallafall bestämde jag mig för att jag var frisk idag och gick ner på stan och utförde 3 ärenden som jag skjutit upp länge. Det känns skönt att ha det bortgjort.

Väntar fortfarande svar från jobbet jag sökt, jag hoppas verkligen att jag åtminstonde får komma på intervju.
Jag vill ha ett fast jobb nu tror jag. Det hade varit bra nu. Men vi får se hur det går med den saken.

Jag har köpt 2 trisslotter idag, en fick Jonas på jobbet och en ligger i min väska. Jag vågar inte skrapa den.
Jag brukar aldrig köpa lotter men idag var det något som sa att jag skulle köpa 2 så då gjorde jag såklart det. Snart ska jag allt skrapa den. Jag kommer att bli skit besviken om jag inte vinner nu. Haha.


image112
Åh dom är så söta, även om dom hårar mer än någonting annat i hela världen.

Mix, max, blandat

Ännu en helg över, helt galet vad tiden går fort.
Vi var ju på Nävertjäls marknad igår, det var mysigt. Vi köpte munkar sen åkte vi vidare till Fors och till Brorsan och Sandoman. Det var super trevligt och det bjöds på middag. Vi skulle ju bara stanna ett tag men kom inte hem förrens typ 12.

Den här dagen har spenderats på stan ätandes frukost/lunch och i bonäset.
Så nu sitter jag här och väntar på Jonas som ska fixa middagen. Från Max. Alltid trevligt med hemlagat.
Men det tar en sån evig tid.
Imorgon ska jag vara frisk och kry annars blir jag förbannad.

Pucko, mjölk och choklad bara...

Lunchen som bestod av makaroner och korv är intagen.
Om jag var med i "du blir vad du äter" skulle Anna Skipper nog ge mig makaroner i en
burk för att visa hur mycket jag gått ner i vikt.
Men problemet med makaroner är att det är beroendeframkallande för mig.
Jag kan bara inte sluta äta det.

Jag undrar förresten hur det går med det här promenerandet som skulle ske typ varje dag.
Jag började ju gå runt Höglandssjön och lovade mig själv att jag skulle göra det typ varannandag. Det lyckades i ca: 1 dag sen förträngde jag tydligen det ideén. Nu när jag inte tränar cheerleading längre MÅSTE man ju försöka att inte blir världens lataste.

Nu lyckades jag precis göra världens absolut dummaste grej, bordet jag sitter vid har ett skåp med en nyckel i.
Naturligtvis var jag då tvungen att pillra på den där stackars nyckeln tills jag hade lyckats låsa skåpet och dragit ut nyckeln. Nu går det tyvärr inte att stoppa in nyckeln igen och därför går det inte att låsa upp skåpet!!!
Bra gjort av mig.

Sjuk både inne och ute

Så var det fredag igen, rätt skönt ändå.
Igår jobbade jag på coop, det var eventuellt det sjukaste någonsin.
Ja jag stod inte i kassan eller så utan jag skulle plocka upp leksaker till leksaksavdelningen.
Det fanns ett papper där man såg hur allt skulle stå så det såg ju himla enkelt ut.
Men när jag öppnat alla kartonger (det var rätt många) så inser jag att typ 90% av alla saker inte ens finns med på pappret. SUCK, men sen kom Anna och hjälpte mig så det lösta sig tillslut, men det tog ett bra tag. Typ 9 timmar.

I helgen ska vi till Nävertjäls julmarknad, hur mysigt som helst.
Sen nästa vecka ska jag jobba 2 dagar, inte så mycket men det behövs då pengarna på mitt konto börjar gå att räkna på en hand. Jag ska även jobba både ett morgon pass, vilket innebär att jag börjar klockan 06.00 och ett kvällspass då jag slutar 22,15. Det ska bli spännande, ja iallafall morgonpasset då jag måste kliva upp klockan 5 på morgonen. Det blir ju ofantligt spännande och förmodligen omöjligt.

Jag är fortfarande dödligt sjuk, känns det som iallafall. Jag mår kassare än en lök.
Psykande eftersom det är helg och jag inte alls vill vara sjuk. Plus att jag fortfarande har en hel hög med
saker som behöver göras.